Home » blog » Varázslat a padláson
Varázslat a padláson | Szolgáltató blog
blog

Varázslat a padláson

A magyarhertelendi Kiskastélyban 2012. május 19-én rendhagyó múzeum nyílik, méghozzá rögtön három kiállítással. Tibold Zita és Bölcz Berta „Varázspadlás a Kiskastélyban” című kiállítása kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól. Az elnevezés igen találó, hiszen nem csak gyermekek, de felnőttek is el-elvarázsolódnak a több száz kiállított tárgy, – játékok, életképek, használati tárgyak és régiségek láttán. A látványt és a látogatói élményt növeli a kiállított tárgyak jól elkülönített tematikus csoportosítása, mondhatni „3 az 1-ben” tárlattal találkozhat a látogató. A kiállítások közül legnagyobb a medve- és mackógyűjtemény alapterülete, melyben számtalan szín és formai változatosság figyelhető meg a közel 600 maci láttán.

Mackomuzeum
Mackómúzeum Magyarhertelend

A Mackómúzeumként is emlegetett elnevezés már most belopta magát a látogatók szívébe, akik mesebeli „kirándulást” tehetnek a Varázspadláson, ki-ki gyermekkorába, vagy emlékeibe kalandozva. Tibold Zita a gyűjtemény alapítója elmondta: „A Varázspadlás azon túl, hogy meghatározóan a kedves játékainkat, a mackókat mutatja be, még két témakörrel is találkozhat itt a látogató. Így: afrikai, indonéz, busó vagy velencei és más maszkok mellett egy külön teremben szódásüveg bemutató is megtekinthető.”

Karácsony
Karácsony-macik

A szódásüveg gyűjteményhez szorosan kapcsolódik Weinreich László magángyűjtő ásványvizes témájú számolócédula kiállítása. A tematikus kiállítások mellett számos régiség és érdekesség található még a Varázspadláson. A tárlat látogatása minden bizonnyal nem csak a gyermekeknek, de a régvolt gyermekeknek is érdekes, és élménydús kalandozást kínál. A Varázspadlás létrejöttéhez Magyarhertelend Önkormányzata az ingatlant, barátok, önkéntesek a gyűjtemény berendezését, míg a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter szakmai ötleteket adva segítette a gyűjteménytulajdonost és a kiállítótér létrejöttét. (Prim Péter)
A Varázspadlás elérhetősége:
Magyarhertelend Kastély, Kossuth Lajos u. 26.
Telefon: +36-20-9462955

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.