Életképek és korhű élet a Hamerli Házban

Kinek kell időgép amikor könnyebben is lehet utazni az időben. Múltidézés, hamisítatlan harmincas évek hangulata. A Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából a pécsi Hamerli Ház egy napra újra benépesült. A Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter és a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár lelkes önkéntesei segítették a látogatókat visszarepíteni a múltba. A játékos időutazás keretében találkozhattunk számos, a családhoz kötődő személlyel, így a nap folyamán fel-feltűnt: Hamerli Antal, Hamerli Stefánia, Hamerli Teréz, Geiger Kálmán, Gosztonyi Erzsébet, Schwarz Irma, és az udvaros, Udvaros Géza. Az önkénteseket a Kovács Kata Kreációk ruhakölteményei egy csapásra dívává változtatták, így a ruhaköltemények is hozzájárultak a kalandozáshoz.

Hamerli Ház - Hamerli Család
Hamerli Ház – Hamerli Család

Könnyed játék közepette közel nyolcvan évet ugrottak hátra a szervezők és a látogatók az időben. Az udvaros újra sepregetett az udvaron, Hamerliék és a barátaik tettek-vettek a házban és fogadták a vendégeket. A Korhű öltözetnek és az átgondolt szervezésnek hála, a kiállítások és az épület hangulata felejthetetlen élményben részesítette a résztvevőket. Ízelítőt kaptunk, milyen lehetett akkoriban. Korhű ruhás „szerepjáték” eddig nem nagyon volt a városban. A Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter ötlete alapján, önkénteses csapattal kivitelezett rendezvény Pécsett egyedi hangulatot varázsolt a kultúrát és helytörténetet kedvelő látogatóknak. A jelmezes forgatagon kívül több kiállítás és a Hetedhéthatár irodalmi olvasó is szórakoztatta a látogatókat, bemutatva ezzel az épület kihasználhatóságát.

Geiger Kálmán
Geiger Kálmán

A Hamerli ház idén másodszor vált láthatóvá a nagyközönség előtt, a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretein belül. Korábban a Kulturális Örökség Napjai keretében volt látogatható az épület, mely a tervek szerint hamarosan újra könyvtárként fog működni. Reméljük lesz még hasonló program a Hamerli Házban és ismét utazhatunk térben és időben.

Udvaros Géza
A Hamerli Ház udvarosa, Géza: Udvaros Géza
A ruhatáros
A Hamerli Ház ruhatárosa: Péter
Csnedélet
Csendélet a Hamerli Nappaliban
Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!