Home » blog » Mennyi az annyi PICK?
Mennyi az annyi PICK? | Szolgáltató blog
blog

Mennyi az annyi PICK?

Ma, nem lévén vasárnap, vásárolni mentünk a feleségemmel, sőt mi több, a TESCO-ban tettük tiszteletünket, ahol egy meglehetősen komoly feladvánnyal találtuk szembe magunkat. Íme:

A csomagolás felirata szerint ezek a kenőmájasok egyformák. Mennyi?
Ha mindkét kenőmájas 150 g, akkor hány éves a kapitány?

Tisztán látható, hogy a két termék gyártója ugyanaz a cég, mindkét pakkon Pick felirat virít. További azonosság, hogy mindkettőn a 150 g súlymeghatározás szerepel.

Akkor most mennyi?

Viszont zavarba ejtett minket a választás során, hogy nagyon nem egyforma hosszúságúak a termékek, miközben a szélességük (átmérőjük) nem tér el egymástól.
Vajon mi lehet a megfejtés a Pick szisztémáját illetően?
Más fajsúlyúak a termékek, ha más napon gyártják őket? Ez megmagyarázná a különbséget, a kisebb hosszúságúnak a fajsúlya nagyobb. De akkor nem változna meg a minőség is?
Na és ekkor előjöttek az előítéletek, naná, multikról van szó, a hosszabb nyilván 15 dekás, a rövidebb meg a vásárló átverését célozza, jó, ha nyom az 100 grammot talán.

Néha jó, ha az ember ellenőrzi méréssel az előítéleteit, így oldva fel a rejtélyeket, mint amilyen rejtélyes most a Pick kenőmájasának fajsúlyos kérdése: mi mennyi?

A TESCO felvágottakat kínáló pultjához mentünk és kértük az eladót, hogy legyen szíves az utolsó lapon felütni a Pick kenőmájas krimijének könyvét, vagyis legyen szíves mérje meg külön-külön a két kenőmájas rudat.
A rejtély megoldódott: a kisebbik kenőmájas 150 g-t, a nagyobbik 190 g-t nyomott.

Így ma 40 gramm kenőmájas többlethez, vagyis nyereséghez jutottunk!
Ne menjünk vissza teherautóval?

2 hozzászólás

 • Héder Sándor

  Veszem magamon észre a munkahelyi ártalmat. Most, hogy egy gyárban dolgozom, egyből azon kezdek gondolkodni, hogyan következhetett be ez a hiba? Miért nem vette észre a dolgozó a hibát, hol lehet lyuk a minőségbiztosítási rendszeren.
  Remélem a Bonafarm informatikusai figyelik a róluk megjelent írásokat.

 • Bognár László

  Kedves Sándor!
  Attól tartok, nem figyelik a marketingesek a róluk szóló hírt, mert akkor már hozzászólásban reagáltak volna (ami nem is egyszer más gyártók, politikusok esetén már előfordult itt), hiszen a negatív hírt elvileg blokkolni érdemes (vagy agyonhallgatni, bár ez az utóbbi nagyon visszaüthet).
  Egyébként a 190 grammos még megvan – 150 gr E felirattal -, a gyártónak szívesen átadom, persze nem 150 gr árért 🙂 hanem a + 40 gr rendes árát hozzáadva (vagyis nyerészkedni nem akarok, de a piaci viszonyok ezt megkövetelik tőlem!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.