Ügyeletes patika. Ügyeletes?

Pécs szerencsés város abból a szempontból, hogy ha keressük épp melyik gyógyszertár látja el a nyitvatartási időn túli ügyeletet, akkor viszonylag néhány kattintás és pár táblázat átmazsolázása után birtokunkban van a kért információ.

Más városok sajnos nem ennyire szerencsések. Ha csak a Google keresőre hagyatkozunk, előfordulhat, hogy a 2005-ös gyógyszertári ügyeletet kapjuk a találati lista elején, így az ügyeletesnek vélt patikák már nem is voltak azok.

Ezt a problémát szerettem volna mérsékelni a ma már nagyon gyakran elérhető okostelefonokra és fejlett webes szolgáltatásokra alapozva. Mondovics Mihály vagyok, informatikával nagyon régóta, weboldalak tervezésével néhány éve, webalkalmazások készítésével pedig pár hónapja foglalkozom. Most pedig az ugyeletespatika.com címen elérhető alkalmazásom szeretném bemutatni röviden.

A webapp bemutatkozó bejegyzését Dr. Horváth Róbert barátom írta meg a patikablogon. Sokat segített az alkalmazás lektorálásával, és mivel Ő számtalanszor látott el gyógyszertári ügyeletet, így sok hasznos fejlesztési ötletet is adott.

Célom nem egy patikakereső létrehozása volt, arra ott a google. A cél az volt, hogy a lehető legegyszerűbben egyetlen funkciót lásson el a program. Mégpedig azt, hogy a város ahol épp tartózkodom (ezt a mobilba épített GPS alapján automatikusan lekérdezi) rendelkezik-e ügyeletes patikával vagy sem. Ha normál nyitvatartási idő van, akkor a környéken lévő gyógyszertárakat mutatja térképen, de ha nyitvatartási időn kívül indítjuk el a programot, akkor az éppen ügyeletes patika adatait adja (név, cím, telefonszám). Egyetlen érintésre térképes útvonaltervet készit a pillanatnyi tartózkodási helyünktől az adott gyógyszertárig.

Az alkalmazás néhány napja került publikus béta állapotba, ez azt jelenti, hogy számos kisebb javítanivaló akad rajta, de a fő funkcióját már ellátja. Jelen pillanatban főleg iOS eszközökön folyik a fejlesztés, de természetesen a terv a teljes platformfüggetlenség. Éppen azért lett befejezetlenül a nagyközönség elé tárva, hogy a pontatlanságokra mielőbb fény derüljön, és az így beérkező észrevételekre minél előbb szülessen javítás, ezért ha bármi hibát talál, kérem jelezze az error@ugyeletespatika.com címen.

Próbálja ki, mentse el telefonjára, és ha hasznosnak véli az alkalmazást, ossza meg ismerőseivel a hírét: ugyeletespatika.com

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!