A kátyú-ügy tanulsága

Pécsi kátyú

Hol volt, hol nem volt, a Mecseken innen, a Szársomlyón túl, azaz Pécs városában, hogy e sorok írója nagyot döccent az autójával.
E sorok írója elgondolkozott a szerencséjén, mely szerint se a gépjárművének, se neki nem esett baja, sőt azon a szerencsén is elmorfondírozott, hogy ha esett volna, akkor közel volna a segítség, hiszen éppen az orvostudományi egyetem előtt tátong a döccenést okozó kátyú.

E sorok írója arra gondolt, hogy lábsérülés esetén a kátyútól könnyű volna bebicegni az épületbe és segítséget kérni az ápoláshoz. Ám mondjuk egy motoros akkorát is eshetne, hogy eltörik mindkét lába, s akkor jajongva meg kellene várnia, hogy a migránsnak nézett, kendős orvostanhallgató lányoknak, akik a mesés Kelet leendő orvosai lesznek, befejeződik az órája és kiáramlanak az utcára a kapun.
E sorok írója arra a merész elhatározásra jutott, hogy a kátyút elnevezi a város egyik jeles politikusáról, nevezetesen Csizi Péterről, és minderről tájékoztatja a facebookon keresztül a város polgárait.
S lőn:

Alig került fel a bejegyzés a világhálóra, a kátyút befoltozták!

E sorok írója arra a következtetésre jutott, hogy érdemes problémákat elnevezni hivatalban lévő közszolgákról, mert ezáltal láthatóan sokkal gyorsabban oldódnak meg a problémák!
Éppen ezért – vérszemet kapva – a MOL-benzinkúttól a Szlívenig tartó útszakaszt Csizi Péter Sugárútnak keresztelem el. Ez az útszakasz jelenleg borzalmas állapotban van, de remélem, hogy az elnevezés hatására hamarosan járhatóvá válik.

Ha ez a kísérlet is sikerrel jár, akkor a Csizi-Páva közvilágítás elnevezés következik.
Egyéb pécsi javaslatok? – szívesen fogadom őket.
Más magyar városok pedig szintén próbálják ki ezt a Pécsett bevált receptet! Legyenek szépek, jól élhetőek a településeink, és adjuk meg a lehetőséget a közszolgáltatások felelőseinek, hogy pontosan, precízen végezhessék a feladatukat. Bizonyára örülni fognak 🙂

***

Na de mi van, ha az autóval történik valami. A futóművel teszem azt?
Akkor itt egy praktikus tanács a linken, ha a kátyú mégis bajt okozna:

Futómű beállítás Pécs

Még Pécs:

Fogászat Pécs
Keresőoptimalizálás Pécs
Szállás Pécs

Szólj hozzá!