Home » blog » A villanyszerelő Csurkát idézte
A villanyszerelő Csurkát idézte | Szolgáltató blog
blog

A villanyszerelő Csurkát idézte

Pokoli nyár van, nyilván aratnak a klímások és a klímaszerelők, nem különben az áramszolgáltatók és fogadni mernék, a villanyszerelők sem járnak rosszul.
Nem tudni mitől, (talán a mobilklíma miatt) de a lakásunkban az áram megadta magát, a 16 amperes biztosíték levágódott, árasztott némi záptojásszagot – amelynek hatására villanyszerelőt hívtam.

Szószátyár villanyszerelő

Beszédes villanyszerelőt fogtam ki, már mindenfélét tudtam a családjáról és a rokonsága ügyes-bajos dolgairól, amikor gyanússá lett neki az elosztószekrényünk némely tulajdonsága, s a szomszédaink felől kezdett érdeklődni, akikkel közös falunk van, hátha azok lopják az áramot, azért kóborol itt a ménkő össze-vissza.
– A szomszédaink kínaiak – mondtam a szerelőnek.
– Kínaiak? – nézett le rám a szobalétráról a villanyszerelő, mint aki mindent ért már, akinél helyére kerültek a dolgok.
– Csurka egyszer azt írta – lökte le rám a szót az áramok ismerője -, hogy ránéztem a kínaira és azt mondtam neki, hiába hunyorogsz cigány, megismerlek!

Kis szerelés után kiderült, a szomszéd cigány-kínaiak teljesen ártatlanok – legalábbis az elektromosság ügyében!

A mi szerelőnk a munkavégzés egy meghatározott szakaszában elment, mondván, hoz egy új biztosítékot a záptojásszagú helyett. Úgy is lett, beszerelte, de semmi sem változott. Sőt, a biztosíték akkor is áteresztette a 220-at, amikor le volt kapcsolva.
Ekkor a mi derék, fehér bőrű, színmagyar, egy törzsből való (vagy hogy a büdös fenébe kell az ilyesmit megfogalmazni) szerelőnk elárulta, hogy ez a becserélt biztosíték is használt, és nem gondolta, hogy nem fog működni.
Végül beszerelt féláron egy másik használt biztosítékot, most az alatt fut a klímánk .
Az az igazság, hogy én egy rendes, új biztosítéknak jobban örültem volna – méghozzá mindenféle idézet nélkül!

*****

Témába vág:

Kínai szomszéd

Mesteremberek blog

Névnapi virág és az antimarketing

8 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.