blog

Hűthető kesztyűtartó az állami cégautó kelléke

Nem vagyunk gazdagok

Csórók vagyunk gyerekek, még a képzeletünk is silány, törzsökös kelet-európai, kedves magyar autósok!
Este, amikor a híradók ontják a napi tudnivalót – három gyilkosság, két erőszak és öt baleset közé rejtve a lényeget – szóval így estelente ébredhetünk rá igazán a világ valódi állására.
Tegnap este egy állami tulajdonú vállalat vezetője okította valamelyik magyar csatorna kameráját, megosztva az új ismeretet: a költség-stop a minisztériumokra, az állami intézményekre vonatkozik, az állami vállalatokra nem.

Autóflotta és hűthető kesztyűtartó

Így ő, mint egy állami vállalat felelős vezetője, joggal íratott ki pályázatot egy autóflotta vásárlására, és semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a pályázatban a hűthető kesztyűtartó megléte is szerepel.
Elvégre – tette hozzá büszkén, öntudatosan a vezető -, az autózás veszélyes üzem, nem volna jó, ha a kényelmetlen, öreg autók miatt az állami vállalatok dolgozói úgy hullanának, mint az őszi legyek.

Nagyon egyszerű kesztyűtartónk van

Őszintén szólva én eddig még nem is hallottam hűthető kesztyűtartóról, de a látottak után felébredt bennem az igény, amit be is jelentettem a feleségemnek:
– Drágám, a cégautónkba hűthető kesztyűtartót akarok!
A választ most inkább nem ismertetném, lényege szerint arról beszélt a nőm, hogy az elmeállapot egy fontos dolog, s nem mindenkinél szolgálja tartós elem a fennmaradását, s nagyon reméli, hogy a látszat ellenére én mégsem az utóbbi csoportba tartozom.

***

Az autózásról másutt, főként budapestieknek: autó

2 hozzászólás

  • Héder Sándor

    A híres/hírhedt stanfordi börtönkísérlet óta tudjuk, hogy a hatalom mérgező. A hatalom mérgének legszembetűnőbb hatása: aki bevette egy idő után az hiszi, hogy a szabályok, törvények rá nem vonatkoznak.
    A tisztelt parlamenti képviselők fizetésüket a nyugati parlamenti képviselők fizetéséhez hasonlítják, véletlenül sem a 2,5 millió minimálbéren élő honfitársukhoz!

  • Bognár László

    Pedig hallottam én már olyan tartalmú hozzászólást a magyar miniszterelnök szájából az EU színe előtt: jó, ha tudják, Magyarország egy szegény ország.
    Nem ártana tehát, ha ezt a kétharmados többségű magyar döntéshozóknak is elmondaná. Így attól fogva már ők is tudnák ezt és bizonnyal ehhez igazítanák a saját keresményüket. Mert azért én feltételezem a jót, meg a belátást, de még mennyire. Csak még nem mondta meg nekik ezt a szegény dolgot a miniszterelnökük…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük