Home » blog » Megtekintési nyilatkozat – eladó lakások
Megtekintési nyilatkozat | Szolgáltató blog
blog

Megtekintési nyilatkozat – eladó lakások

Eladó lakások megtekintése és a megtekintési nyilatkozat

Ismerősöm ontja a szót, lakásvásárlást tervez és eme jeles alkalomból eladó lakásokat tekint meg, ahol megtekintési nyilatkozat várja, amely külön tanulmányt érdemelne amúgy, a sok tapasztalat bájtokért vagy nyomdafestékért kiált, hogy hogyan is él a nép, mint nyög vagy épp ellenkezőleg, miképpen urizál, az elszegényedők, a válásba belefulladók, a hitelüket törleszteni képtelenek miként menekülnének a külvárosokba, kisebb és poshadtabb lyukakba, miközben azok, akik megvastagodtak valahogy, azok miképpen nyomulnak a város érdesebb részeiből a hetyke hegy, a Mecsek oldalába, palotát játszva az átalakítás tervrajzain, teniszpályát és medencét álmodva a régi kóceráj udvarára.

Betörőkre tekintettel

Szóval lakásokat nézeget és az első alkalommal, amikor ügynök kínálta házba tért, az ingatlanközvetítő embere papírt tolt elé, megtekintési nyilatkozatot, amit ő nem írt alá, mint mondja, maga sem tudja miért.
Az ügynök addig barátságos arcát komor felhők borították be, hangja megvastagodott, pupilláját szűkebbre markolta a harag és rászólt a potenciális ügyfélre: alá kell írnia, mert ha itt betörés történne, akkor mit tudunk majd mondani magáról a rendőrségnek!?

Ismerősöm elgondolkozott, nem írom alá, megmondtam – spriccelte a szót az ügynök arcába, maga írja alá az én megtekintési nyilatkozatomat, mert ha betörnek hozzám a pénzért, amit lakásvásárlásra szántam, azt nyilván magától tudja meg a rabló, a büdös életbe.

Ismerősöm azóta dühöng és kerüli az ingatlanközvetítő irodákat, mert azok nem akarják aláírni az ő megtekintési nyilatkozatát. Ő meg az övékét nem.

10 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.