Pécsi webáruházak

Az, hogy pécsi, nem számít

Ha valamely bejegyzés címét nem szabad szó szerint értenünk, akkor ez a cím – Pécsi webáruházak – egészen biztosan ilyen!
Aki például hotel tulajdonosként vagy bérlőként szállodai textilt szeretne vásárolni a Dibella cég magyar forgalmazójától, annak teljesen mindegy, hogy a honlap tulajdonos vagy a raktár, ahonnan választ, illetve amelyből majd az árut kapja, helyileg hol is van.

Ugyanis a pécsi jelzőnek nem sok értelme van egy webáruház jelzőjeként, (mint ahogy a debreceni, budapesti, győri jelző is értelmetlen) hiszen a webshopok alapvető tulajdonsága a határtalanság.
Vagyis az a tény, hogy egy online áruház Pécsett van bejegyezve, annak csak bizonyos esetekben lehet jelentősége.

 

Ilyen speciális eset például a SONY Center webáruházának esetében áll fenn, mert egy fizikailag is létező üzleten belül működik. Márpedig ma még előfordulnak olyan esetek, hogy a vásárló nagyobb bizalmat tulajdonít a fizikailag is felkereshető, évek, esetleg évtizedek óta működő üzletnek.
Ilyen szempontból a Kereskedők Házában fellelhető  Klub Média Samsung; illetve az Átrium Üzletházban működő Lady Moletti Divatáruház vitathatatlanul előnyt élvezhet.

Persze minél nagyobb piacon, minél kelendőbb a kínált árú, annál nagyobb a gazdasági eredményesség lehetősége, és ekkor már nincs is értelme a pécsi jelzőnek. Gondoljunk csak bele, a párizsi parfümöket kínáló pécsi Parfümtár működését mennyire segítené a pécsi jelző hangsúlyozása? A szintén a párizsi divat nyomába szegődő Lady Moletti divatház sem profitálhat webáruházként ebből (míg fizikailag létező szakáruházként, a molett divat elárusítóhelyeként – igen).

A pécsi webáruházaknak mindenképpen van egy olyan jelentősége, hogy egy beszűkült piac határait messzire kitolták, megnövelve ezzel a vásárlói kört. Egy olyan hullámot lovagoltak és lovagolnak meg, amely a klasszikus kereskedelmet alapjaiban átalakítja, hiszen felviszi az árut az internetre.
Persze az előny mellett azt is tudnunk kell, hogy a weben is meg kell küzdeniök akár a nemzetközi konkurenciával is.

A weben látható webshopokról nem üvölt le, hol is szerkesztik azt. Így, olyan időszakokban, amikor a városnak nincs jó hírneve, kifejezetten előnyös a pécsiséget háttérbe szorítani, olyankor pedig, amikor húzó név a városé, érdemes hangsúlyozni azt.

***

Ajánlom még blogunkból:
molett divat

“Pécsi webáruházak” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Márpedig készletkisöprés nem létezik | SEO blog | Keresőoptimalizálás, SEO tanácsadó
  2. Visszajelzés: Pécsi szálloda ellátó webáruház | Blog Pécs

Szólj hozzá!