Reggeli marketing: csapjunk a lecsóba!

Marketing reggelire
Marketing reggelire

Utcai marketing professzor lettem

Jól nézünk ki, marketing reggelire, miközben vacsorára is az volt! Sőt, ebédre is az lesz.
– Professzor úr! – üvöltött rám valaki, amint az autóm felé igyekeztem.
Egyből megálltam, az előléptetés izgalma azonnal a hatalmába kerített, nagyon megbántam, hogy nem kötöttem nyakkendőt az imént, s most csak így, kigombolt inggel kell a jó hír hozója felé fordulnom, ámbár örömmel, vidáman tettem.
– Professzor úr, meg vagyok szorulva! – lökte felém a szót az utánam loholó idegen, a hajléktalan polgártárs, mintha közügy volna az ő szorult helyzete.

Nem akartam panaszkodni neki – bár helyén valónak gondolom, ha őszinte szóra őszinte szó a válasz  -, hogy én sem állok valami fényesen, nézze csak meg, már nyakkendőre sem telik – de nem akartam a marketingben utazó kollégát füllentéssel “lealázni”.

Kéregetés ipar és marketing

Ugyanis határozott meggyőződésem, hogy fényes (valódi) professzorok is sokat tanulhatnának kéregetés-ipari szakkollégáiktól, hiszen a topronygyos öltözet nem csak alázatra tanít, hanem a szerencsétlen élethelyzetben a hirtelen profit megszerzésének vagy meg nem szerzésének ténye szó szerint élet-halál kérdése lehet.

Professzorrá történt előléptetésem is egy megfigyelésen alapuló fogás. Nyilván többet hoz a konyhára, ha professzornak szólítja a toprongyos úr a kiszemelt, korántsem önkéntes “piaci szereplőt”, mintha tanító úrnak szólítaná!
Na igen, tanítónak, tanárnak lenni az egy lecsós foglalkozás, a professzor az már valami, és ezen a környéken ennél többet mondani nem is érdemes.
A Mecsek-oldal, az már valami más. Ott, a villák övezte utcákon nyilván más foglalkozásokat említ rosszul öltözött kollégám – de amilyen lüke vagyok, erről elfelejtettem megkérdezni.

Vajon mit mond arrafelé?

***
A hangos változat elérhetősége:

Hangos blog: Nero ritkán sercint

Kapcsolódó blogbejegyzés, amelyben megtudhatjuk, hogy a budapesti kéregető ipar reklámszöveg ügyben hol is áll:

Online marketing: kinek keresőoptimalizálás, kinek pedig SEO!

Tegnap itt volt a marketing uzsonnám:

Az online kereső ember dilemmáiból

> Szolgáltatás, marketing, insight

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Reggeli marketing: csapjunk a lecsóba!” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Lecsós foglalkozás?? Ezt hogyan kell érteni? Csak hogy tudjam 🙂
  A villasoron javasolhatnám a doktor úr (két foglalkozási ág is esélyes), az igazgató úr, esetleg a gengszter úr megszólításokat. Kellő alázattal, utóbbi esetben erősen szemlesütve 😀

 2. Kedves ZinczyKa Professzor Asszony! 🙂
  A lecsós foglalkozás = gyengén fizetett, csak lecsóra tellik, kaviárra nem!

  Megszólítástipp még: Drága autókereskedő úr!?
  Vagy ez gyönge?

 3. Aha 😀 Világos. Szerintem, az autókereskedő, az nem esélyes a villasoron. Bár kicsit ritkán járok arra 🙂 Az állandó lecsófőzés miatt lehet 😀 Amúgy gyerekkoromban volt valami sorozat. Az volt a címe: Nem kell mindig kaviár.

Leave a Reply