Home » blog » Ügyfelet veszített Pécsett a Ford
Ügyfelet veszített Pécsett a Ford | Szolgáltató blog
blog

Ügyfelet veszített Pécsett a Ford

Váratlan szerviz igény

Holnap hajnalban indulunk, sokszáz kilométer csalogatja a Ford Focusomat, amellyel nemrég voltam műszaki vizsgán. Ki gondolta volna, hogy az indulás előtti napon, 34.000 km után a sebváltó kar rugója elpattan.

Irány a Ford FX Pécs palotája

– Ilyen rugónk nincs, de megrendeljük és négy-öt nap után meg fog érkezni.
A recepciósnak nem volt ötlete gyorsabb megoldásra. Hogy miért nincs egy ekkora, csillogó-villogó palotában egy vacak 1.500 Ft-os rugó, azt nem tudom.
– Alkatrészboltba hiába is menne, ilyen speciális alkatrészt úgysem tartanak! – látott még el jótanáccsal.

Jelzem, a Mártírok útján, a Ford Alkatrészboltban tartanak, ez az Interneten azonnal kiderül. Persze otthon, nem a Ford FX-ben, hogy a készségesség szakadjon rájuk.

Rugózzunk egy kicsit

Újabb menet, rugó tényleg van, a kereskedésből vissza a Ford FX-hez. Immár a délutános műszak fogad, büszkén mutatom a rugót, ezzel aztán akkorákat váltok majd az Adria partján, hogy ihaj!
Holnapra (amikor már a Plitvicei tavak friss levegőjét szívom) kapnék időt a javításra.
Könyörgőre fogom, hiába!
– Nem veszek ki emiatt szerelőt a sorból, mi figyelünk az ügyfelekre!
15 éve vagyok Fordos, de úgy látszik, nem számítok ügyfélnek a bajban a Ford FX-ben.
Mivel Pécsett már csak ez az egy Ford szerviz és szalon létezik (amíg volt másik, oda jártam), tüstént elhatározom: a következő autóm egészen biztosan nem Ford lesz! Mert ezektől nem veszek semmit, ezekhez szervizbe autót többé nem hozok!
(A márkahűség, sajna, így működik. Azt FOLYAMATOSAN illenék táplálni.)
Végül elmentem egy másik márka szervizébe, ahol a villanyszerelő (!) beszerelte a rugót.


PS.
1.) A következő autóm már nem Ford – ahogyan ígértem!

2.) Az autózás, az autószervizek jövőjéről: Autóbérlés, autószerviz és a jövő

3.) Budapest: autóbérlés

19 hozzászólás

 • EL LOBO - A farkas

  Szia!
  A jókívánságot köszönöm!
  Azért ott is lesz Internet-kávézó, rá-rápillantani a netre, de igazából majd csak harmadikától leszek újra a blog-fedélzeten.
  Addig, amíg nem leszek, légyszí’, vigyázzatok Magyarországra! 🙂

 • EL LOBO - A farkas

  Sziasztok!
  Kösz, hogy vigyáztatok nélkülem is Magyarországra! 🙂
  Holnaptól már én is beszállok!

  Kedves Macati!
  Köszönöm a mohácsi Ford szerviz ötletet – ez lesz.

 • bgabee

  Legalább ne hazudoznál, te gyökér! Az Fx hívta fel neked a Cromaxot, hogy van e cucc és irányítottak át. Ráadásul még a kocsikhoz is ostoba vagy, tuddhatnád, hogy ez nem kopó alkatrész, a legritkább esetben van rá szükség. Jó, hogy nem öreganyád fapapucsához tartatnál szöget minden sarki boltban! Ráadásul itt fényezitek a mohácsi Halmait, amikor mindeféle utángyártot vackot építenek be és adják el gyáriként? Tudom, mert én is hordtam nekik cuccot. Az Fx legalább csakis gyári alkatrésszel dolgozik. Ennyit a nyárspolgári úrvezető nagyképüségetekről! Az ilyenek szoktak szerelőt hívni a falinaptár felrakásához…

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves bgabee!
  A bloghozzászólást némelyek arra használják, hogy önmaguk kicsiny mivoltát nagy szájjal, hatalmasra duzzasztott egoval próbálják meg kompenzálni.
  Ez neked sem sikerült persze, de legalább megpróbáltad.
  A gyökeres fordulatot alighanem orvos tudja nálad elérni.
  (Az FX szart se csinált, hiába kér meg a barátod, hogy utólag sikamikáld a hírnevét.)

 • bgabee

  Ne az én szememben a szálkát, hanem a sajátodban a gerendát keresd. Ismerem a fajtádat, a nagyképű, arrogáns, öntelt újautótulajdonost, akik hisztiznek, amikor a márkakereskedésbe belépve nem rohan eléjük legalább 5 ember. Azt hiszed, csak mert vettél egy új autót, egy világ borul le előtted? Az ilyenek szoktak siránkozni, amikor kiszálok a teherautóból, megindulok feléjük, csattognak a központizárak, majd az ülés alá bújnak mind. Mert nemcsak a kocsihoz vagytok hülyék, még vezetni se tudtok. Csak a nagy pofátok van, amikor meg a szemmagasságban lévő lökhárító megindul felétek, lekaparjátok a műszerfalról a vaxot. Nyomorultak…

 • Nívó Pál

  nem nyugodtam meg a személyes telefonbeszélgetéstől sem. a köztünk lévő szakadék örökös marad. de egy biztos. kettőnk közül nekem van több jogom autósnak mondani magam. a szó szakmai, műszaki, és morális értelmében is. de ezekről a blogokról, hozzászólásokról, internetről se változott a véleményem. vérszegény, szánalmas. inkább kimegyek az udvarra, megjavítom a kerítést, felrakom a rácsokat a kisablakokra, lecserélem a hűtővizet az autóban, hordok be fát. vagyis: INKÁBB VALÓDI ÉLETET ÉLEK.

 • kon

  A véleményem nekem is megvan az FX autóházról, az lehet, hogy szakmailag toppon vannak, de az emberek akik ott dolgoznak kriminálisan viselkednek. Mikor belép az ember, akkor elvárható lenne, hogy legalább köszönnének.
  Eddig akármilyen alkatrész kellett a kocsiba, mindig várni kellett, semmi sincs készleten. Arról nem is beszélve, hogy többször is vissza kellett eddig menni az autóval, és ha végre van alkatrész akkor órákig ott ülhetsz, mire a Te autóddal foglalkoznak, még ha időpontra mentél is. Egyébként senki se várjon tőlük semmit se, mert körülbelül olyan stílusban adják elő, mint bgabee felhasználó.

 • Baka Tibor

  bgbee!Túl nagy a pofád!!!!!!!!!!!!Igenis elvárható, hogy a pénzemért körül ugráljanak és ki udvarolják belőlem gépkocsi vásárlást, főleg ilyen ínséges időkben, amikor alig fogy auto. Egyébként a nyárspolgár Te vagy, ismerem a fajtádat!Igenis, ha egy gépkocsi garanciális, nehogy már nekem kelljen könyörögnöm , hogy ugyan javítsák már meg , de ha lehet ne egy hét alatt.Nyugati országokban ilyenkor már kinyalják a seggemet és másik autót biztosítanak a számomra. Ez Balkán és Te is balkáni vagy sajnos!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Bognár László

  Ma, 2011 nyarán ráébredtem, hogy a pécsi fordosok még sincsenek egyedül a Ford FX-re hagyva, hiszen a Szerviz-trió a Diófa u. 2/1 alatt (a régi felüljáró kertvárosi ága alatt) speciális Ford diagnosztikai műszerekkel is rendelkezik. Ám még ennél is több, hogy gyorsak és udvariasak. Sőt – visszaemlékezve e bejegyzés kiinduló pontjára – még sebváltó-rugót is tartanak. (Igaz, más javítandó miatt kerestem meg őket, ami épületen belül ugyan nem volt, de fél órán belül másutt beszerezték. Valahogy így kéne ezt csinálni, ha valaki márkahűséget szeretne és megszerezni-megtartani az ügyfeleket).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.