Home » blog » VPS szerver bérlés
VPS szerver bérlés | Szolgáltató blog
blog

VPS szerver bérlés

Aki saját honlapot, blogot szeretne készíteni és magasabb szintű hozzáférést, több beállítási lehetőséget szeretne a maga számára biztosítani, mint amit az ingyenes szolgáltatók nyújtanak, az webtárhelyet vásárol, bérel valamelyik erre szakosodott szolgáltatótól. Aki ennél is többet: rendszergazda szintű hozzáférést szeretne, annak saját szerverre van szüksége. Ez az igény több módon is kielégíthető.  A legegyszerűbb, de legköltségesebb, ha vásárol egy megfelelő hardvereszközt. fenntartani és üzemeltetni ezt nem könnyű feladat, ezért jobb, ha beviszi egy professzionális szinten kialakított szerverterembe, ahol megkapja a megfelelő műszaki ellátást. Ez a Szerver hosting vagy szerverelhelyezés.  Olcsóbb megoldás, ha nem veszi meg a szervergépet, csupán bérli – jogosultságai akkor is azonosak, és a szolgáltató vállalja a zavarmentes üzemeltetést havi bérleti díj ellenében. Ám létezik még ennél is költség hatékonyabb és rugalmasabb megoldás. Ez pedig a VPS szolgáltatás.

Virtuális szerver bérlés – VPS

Ennek lényege, hogy az ügyfél nem egy fizikai szervereszközt bérel, hanem olyan szolgáltatást vesz igénybe, amely virtuális szerver bérlésére irányul.  A VPS (Virtual Privat Server) olyan innovatív technológia, amely a nagy teljesítményű szervergépek erőforrásainak a megosztásán alapul. Az ügyfél nem gépet, hanem kapacitást, teljesítményt, erőforrást bérel, amelyet azonban úgy alakítanak ki, hogy egy tényleges szerver tulajdonságait emulálja, így akként is használható. Aki ezt a lehetőséget veszi igénybe, teljes értékű szervert használhat anélkül, hogy tényleges hardvereszközt kellene vásárolnia vagy bérelnie.  A VPS kellően nagy teljesítményt képes biztosítani SMS-kampányok lebonyolításához, amikor is tömeges méretben küld a szolgáltató SMS-üzenetet mobiltelefonra közvetlenül a szerverről.

A magyar fővárosban számos vállalkozás specializálódott virtuális szerverek bérbe adására, ez egyik legismertebb egyben a Budapest Internet Exchange (BIX) adatközpont egyik bázisának is fenntartója.

A cég szakmai blogot is üzemeltet, az ügyfelek tájékoztatásán kívül itt az internet technológia és a számítógépek világának új hírei is megtalálhatók:

Budapest, internet technológia, virtuális szerver, vps szolgáltatás, tömeges sms küldés, gateway technológia, marketing sms kampány

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.