Macska a Googlenak

Macska, amely akár Vajna Timeáé is lehetne
Macska a repülőgépen

Két internet?

Már említettem korábban, az embernek az a benyomása, nem egy, hanem legalább két internet létezik. E benyomás szerint az egyiket a Google, a másikat a Facebook kezeli és irányítja.
Hogy konkrét legyek: ha bejegyzést teszek a Facebookra, ahonnan a Google robotjai ki vannak tiltva, azt a bejegyzést a keresőből nem lehet megismerni és elérni.

Így a macskás bejegyzésemet se, pedig volna rá tömeges igény, hiszen újabban magyar állampolgárok különgépen viszik beteg macskáikat gyógykezelés céljából az Egyesült Államokba.
Azt az értékes információhalmazt, amit a macskautaztatás szabályaiból állítottam össze, Vajna Tímea asszonyság tapasztalatait is felhasználva, most a Googleból tájékozódók számára is elérhetővé teszem. Íme:

Szabályok, melyeket érdemes betartanunk, ha a macskánkat különrepülővel visszük Amerikába állatorvoshoz

  1. Ön gondos állattartó, ha elfoglaltságai ellenére gondoskodik cirmijéről. Ám arról ne feledkezzék meg, hogy macskaeledelt is vigyen magával, ne csak a ruhatárát.

  2. Le- és felszálláskor ne csak önmagát, hanem a macskáját is kösse be a cicaövvel.

  3. A macska írtózik a víztől, így az óceán fölött húzza le az ablakredőnyöket, ne hozza rá a szívbajt az amúgy is beteg állatra.

  4. Vigyen magával alkoholt, hányinger elleni gyógyszert, hozza magát formába, lássa az a macska, hogy Ön élvezi az utat – így talán ő is élvezni fogja.

  5. Ha a személyzet megjegyzést tenne az Ön kedvencére (pl. rühes macskának nevezné) bocsássa el a vétkeseket és ne írjon nekik ajánló levelet a gyöngy betűível.

  6. Az utazás költségeivel ne foglalkozzon, azt fizeti a bőkezű magyar nép. A rühes macskájáét is!

Hol kezdődik a mi pénzünk?

Vajna Tímea asszonyság facebook bejegyzésben dicsekedett az amerikai repülős macska-kirándulással, majd a felháborodást követően letörölte a bejegyzését és kioktatta a népet. Az ő férje nemzetközileg elismert filmszakember, onnan a pénz, s lám, a méltatlankodók milyen irigy, rosszindulatú emberek.

Vajna Tímea nagyasszony, aki szerint minden nőnek két marokkal jár a gyémánt, nem tudja, hogy Vajna urat Orbán kitüntetett oligarchájaként is megismertük. Ebben a minőségében számolatlanul nyeri a közpénzt. Rá különleges szabályok vonatkoznak, nem olyanok, mint a sarki fűszeresre. Az ő nyerőgépei nincsenek bekötve a NAV nevű helyre, amelyről Timike bizonyára még nem is hallott.

A gyémántos-fánkos nagyasszony nem is sejti, hogy Marie Antoinette reinkarnációjaként tartja őt számon a köznép. Ó az, aki a párizsiak éhezéséről hallva – a fáma szerint – egykoron így méltatlankodott: „Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot!”

A kutyafáját a macskájának!

***

Hát még ilyet:

Karcsika a televízióban

A siker a lábak között dől el

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!