A Csepeli blogról

A Csepeli blog
(Csepeli György pécsi látogatása alkalmából)

Hej, te bájtborzoló Blogviharisten, ha láttál már botrányt, kalandot, közösségi nekibuzdulást – akkor már láttad Csepeli György blogját!
Ha nem, akkor bizony nagyon ráfaragtál.

Akkor, kedves Blogviharisten, neked fogalmad sincs a saját teremtményeidről, a net büszke népéről, haragról-sértésről-kiengesztelődésről, egyszóval semmiről, amitől a TÉR-en a közösségi ember tűzbe és lázba jön, akkor tehát kedves Blogviharisten – téged le kell váltani menten!

Naszóvalemberek!
Ott, a Csepeli blogban, akkora nyaklevest kapott a magyar nép, hogy ihaj, így vette kezdetét március másodikán a haddelhadd, amely híres-hírhedté tette a blog gazdáját, s volt, aki mennybe emelte, miközben a többség pokolra küldte az ELTE-professzort, az államtitkár urat!

Ám erről már annyit, s annyian, hányástól kacagásig, így hát én erről minek is szórnám a szót.

Persze ha valaki most néz rá a blogra, láthatja az összes szemével, béke honol ottan, közösség “termelődik” a “termelési blogban”, zajjal-ricsajjal, olykor sértődéssel, de KÖZÖSSÉG, a szó legnemesebb értelmében.

Példának okáért a “Lenin nő volt” posztban közösségi regényt álmodunk vagy fél tucatnyian, s ha nem volna a háttérben, a mosolya mögé bújva a huncut blogúr, ki a fenének jutott volna ez eszébe?! 🙂

Közösség – mondom én, Új Árkádia – mondja a huncut blogúr, de mindegy minek mondjuk, az értelmiségi-politikus, a műveltség hájaival kent, lépre csal minket. Mert szinte naponta muszáj oda benéznünk!
Csepeli blog

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“A Csepeli blogról” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Kaktuszka 2006-06-22 09:05:16

  Igen, muszáj. 🙂
  Én a rétes óta kaptam rá.
  Nagyon jó ez a hangulatjelentés. 🙂

  2 ellobo 2006-06-22 10:47:46

  Szia Kaktuszka!
  Kösz, hogy benéztél! 🙂

   
  3 Lux Erik 2006-06-22 16:31:46

  :-))

  4 El Lobo – A farkas 2006-06-22 18:07:00

  Köszönöm kedves Erik a rápillantást és a mosoly jelet! Jólesett!
   

  5 Csepeli György 2006-06-22 22:39:46

  Pécs számomra több mint város:maga az élet.Köszönöm, amit írtál, igyekszem túlteljesíteni, s még jobb, szerethetőbb, okosabb közösséget teremteni.

  6 El Lobo – A farkas 2006-06-22 23:32:08

  Kedves Csepeli György Úr!
  Jókedvemben írtam, s remélem, látszik is rajta 🙂
  Örülök, hogy Pécs neked ennyire szép emlék!
  Jó utat, s aranyló, mediterrán napfényt kívánok Pécsett!

  7 Schnitzer 2006-07-24 13:51:28

  én még nem olvasgattam alaposabban a blogot át, de a lenin nő volt c. írást az idexből ajánlva láthattam, és nekiveselkedtem. az említett könyvismertető utózöngéit lusta voltam teljes egészében átrágni, de az írásra van egy reakció a blogomba ? schnitzer.blogol.hu – viszont mot már tényleg kiváncsi lettem Cs. blogjára, ezután a bejegyzés után.

  8 El Lobo – A farkas 2006-07-24 15:37:20

  Kedves Schnitzer!
  Örülök, ha érdekes blogra hívhatom föl a figyelmet, s most ez történt. Talán a fenti szövegem némi kulcsot is ad egyfajta Csepeli-blog olvasathoz, amit a bejegyzésed olvastán szíves figyelmedbe ajánlok (mármint a kulcsot).
  Csak lazán, “cselt”, “provokációt” szimatolva, ámde játékos kedvvel neki annak a blognak. Egy helyütt Rubick-kockához hasonlítottam, mert az is. Ne elégedj meg egy-egy szín kirakásával!

 2. A színvonal ézékeltetésére,ezt Csepeli profasszor nem törölte, de még csak nem is moderálta pedig Lux egy késöbbi bejegyzésben a szájába rágta, törölni az delete, igaz nem mondta, hogy ezt del-lel rövídítik a billentyüzeten.
  Íme:
  “Lux Erik
  2006-10-11 16:16:07
  Egyik székyely hülyébb, mint a másik (tisztelet a kivételnek egyrészt, másrészt remélhető hogy csak és épp ez a kettő kivételesen hülye.)
  Illetve csak az egyik. Csepeli úr egy régi beszélgetése emlékét idézi fel, erre jön ez a szerencsétlen, aki rájön “Napjainkra vetítve, ezt csak a kossuth téri tüntetökre lehet vonatkoztatni.”
  Az ő szűk, fantáziátlan, bornirt és perverzióktól terhelt paranoid agyában egyébként akár.
  Másrészt honnan gondolja a nyomorult, hogy vetíteni és vonatkoztatni kel?! Beszéltünk valamiről, de neki, mint az elbaszott Mórickának még csak nem is a baszás, még csak nem is az anyja picsája, hanem a Kossuth téri idióták jutnak az eszébe, és elkezd vonatkoztatni, és vetíteni.
  Részvétem! Főként a gyerekinek, és a feleségének… Mert az előbbiek végképp semmit sem tehetnek arról, hogy egy ilyen kapával, bocsánat apával vri őket az Isten…

  Most akartam megnéni, hogy nehogy igaztalansággal vádolhassanak, de megszünt, vagy csak az IP-met tiltották ki?

 3. Kedves Berci!
  Így, a posztból kiragadva, kitépve, e laza betét valóban fura fertelemnek tűnik, de jómagam, aki ismerem valamelyest Lux professzor eljárásmódjait, aligha hiszem, hogy oktalan volna a szava!
  Ilyesmit akkor követ el, ha terminátorkodáson kap valakit, azaz a hely házigazdájára ráront valaki, érvek nélkül, csak anyázva esetleg, törve-zúzva a poszt eredeti mondanivalóját, mérget öntve a társalgók közé! Na, a drága Lux ilyenkor tesz ilyesmit, mert a poszt már úgyis odavan, de legalább ráébreszti az illetőt arra, hogy a párbeszédhez érvek is szükségeltetnek, s rávilágít a rombolás okaira, melyen érdemes elgondolkozni.
  Amúgy Lux Erik jóravaló ember, ha nincs rombolás körülötte, akkor építi a posztokat, szellemessége messzire fénylik – én nagyon kedvelem őt!

  Olykor ál-Lux Erikek is felbukkanak a neten, ez is mutatja, hogy ő nem akárki, szeretnének olyanok lenni egyesek, mint Lux, de ez nyilván nem az esetenkénti szükségszerű durvaságára – amellyel úgy szól a terminátorokhoz, hogy még ők is megértsék-, hanem a szellemességének, az éleselméjűségének az irigylése.

  Szóval így kiragadva a szövegösszefüggéséből a dolgot – tanácstalan volnék, sőt vagyok is -, ám örömmel gondoltam, ha már szóba került, Luxra!

 4. EL LOBO – A farkas

  Gondolom, akit érdekel a téma, az megnézi az eredeti szöveget a teljes szövegkörnyezetben.
  Érdemes megnézni Csepeli György elsö hozzászólását. Ezzel ö vissza is verte a fogadatlan provokálót. Erre már nincs mit válaszolni. Ö nyert.
  De jött a kedves Lux az olajoskannájával, és sikerült megfestenie magáról az igazi képet. Aligha lehet, igy egy támadót elüzni kedves pszihológusok.
  Megdöbbentô viszont, hogy milyen könnyü egy emberböl felszínre hozni az állatot.

 5. 8. EL LOBO-hoz. Köszi, de a kulcsodból nem tudnék megélni. De ha neked oly nagyon tetszik, hát tessék, a kulcs most is a kezedben van. Tarts még sokáig jó szorosan, sokmindenben részed lehet. Persze…, a Blog az marad. Viszlátsz.

Leave a Reply