Pécs: BLUES kocsma, nem kacsa – Aranykacsa

Pécs, Blues, Aranykacsa Étterem
Lassú blues az Aranykacsa Étteremben

Bezár a híres pécsi Aranykacsa Étterem

Most, 2022. szeptember végén nézem a tv-híradót (nem közszolgálati), olvasom a helyi online magazinokat és ezek beszámolnak az elképzelhetetlenről. Az Aranykacsa Étterem a hihetetlenül megemelkedett energia árak miatt bezár.
Nem vagyok-voltam a hely törzsvendége, de blues rajongóként és ritka más alkalmakkor megfordultam a színvonalat képviselő helyen.
Így aztán nem is az ételek ízéről, a kínált borok erejéről, hanem az egy időben a pécsi bluesnak otthont adó intézményről emlékezem meg egy visszaemlékezés erejéig.

2007. október 13. Rendhagyó sajtótájékoztató: bluest nyomnak a fiúk!

Blues volt és lesz is. Húsz évvel ezelőtti filmfelvételek peregnek, rajta pécsi fiatalok, az imperialisták kólájának mámora helyett az első pécsi blueskocsma helyszínén a zenét meg a sört élvezték.
Zenészek, zeneszeretők – az akkori “fapados” Aranykacsában – amely így, visszamenőleg csupán bronz volt, bár az örök kísérletezőkre húlló fényben aranyos a sztori, s a mai, korszerű vendéglátó egységben, a ma már tényleg arannyal jellemezhető Aranykacsában a ma már nem is fiatal zenészek, s nem is fiatal rajongók stb.

Fekete Kálmán

Fekete Kálmán, a lemeríthetetlen elemű billentyűs, fúvós, könyvetírós stb. menedzser – mond ezt-azt, példának okáért, hogy ki játszik Münchenben, hogy az ifjabb Katona Tamás az Államokban löki a bluest a feketéknek, hogy a hatvanas években Pécsett 32 zenés szórakozóhely volt most pedig egy sincs… – de végül oda fut ki minden dallam, akár gitáron lökik a fiúk, akár Kálmán a torkából: október 26-án Pécsett, hosszú szünet után egy emlék-jamsession keretében újjáéled Pécsett valami.
A helyszín – és ez nem kacsa – éppúgy, mint húsz éve: az Aranykacsa!

Korábbi írásaim tartalma továbbra is érvényes:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Pécs: BLUES kocsma, nem kacsa – Aranykacsa” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Leave a Reply